Protopopiatul Fălticeni organizează duminică, 24 martie 2024, a IX-a ediție a evenimentului „Marșul pentru Viață”.
Cei interesați să participe se vor aduna începând cu ora 15.30, la Biserica „Sfântul Ilie”, de unde se va pleca la ora 16.00 pe traseul Piață – Poliție – Spitalul Municipal – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primărie – Piața „Nada Florilor” – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica „Sfântul Ilie”.
„Luna martie este considerată în România și în Republica Moldova ca 𝑳𝙪𝒏𝙖 𝙥𝒆𝙣𝒕𝙧𝒖 𝑽𝙞𝒂𝙩̦𝒂̆, luna în care se conștientizează nevoia de sprijin pentru femeia însărcinată, aflată în situații de criză și protejarea copilului nenăscut, prin organizarea de evenimente pro-viață la nivel național. Evenimentul principal al 𝑳𝒖𝒏𝒊𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑽𝒊𝒂𝒕̦𝒂̆ este 𝑴𝑨𝑹𝑺̦𝑼𝑳 𝑷𝑬𝑵𝑻𝑹𝑼 𝑽𝑰𝑨𝑻̦𝑨̆, desfășurat anual în sute de localități din România, aflat anul acesta la a XV-a ediție la nivel național și a IX-a la nivel local.
Tema Lunii pentru viață și a Marșului pentru viață din acest an este 𝑪𝒐𝒏𝒔𝒕𝒓𝒖𝒊𝒎 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒗𝒊𝒂𝒕̦𝒂̆.
Construim o lume pentru viață, în care fiecare femeie însărcinată, aflată în situații de criză sau de vulnerabilitate, este sprijinită și ocrotită să poarte și să-și nască copilul în siguranță și în condiții decente.
Construim împreună o lume în care ființa umană este protejată și prețuită încă de la concepție.
Construim împreună comunități de sprijin pentru ca fiecare femeie însărcinată să aibă parte de siguranță, respect și de soluții la problemele cu care se confruntă.
Educăm împreună generația de mâine, pentru a transmite valorile de prețuire a fiecărei vieți umane, a relațiilor sănătoase, a respectului reciproc și a sprijinului pentru cei vulnerabili.
Femeia însărcinată are nevoie ca partenerul ei să-i fie primul sprijin, să fie responsabil și să ocrotească pe mamă și pe copilul ei nenăscut.
Familia, prietenii, colegii de muncă constituie prima comunitate de sprijin din jurul femeii însărcinate și au datoria de o înțelege și de a o sprijini, astfel încât să-și aducă copilul pe lume în cele mai bune condiții posibile.
Femeia însărcinată are nevoie de profesioniști empatici și competenți, medici, asistente medicale și moașe, asistenți sociali și funcționari publici și de organizații, care, împreună, să îi ofere sprijinul necesar pentru a parcurge în siguranță, demnitate și prețuire perioada sarcinii și a aduce copilul pe lume în cele mai bune condiții.
Femeia însărcinată are nevoie de autorități și de lideri politici care să construiască o legislație pro-viață, prin care să fie ocrotită, să-i fie respectate drepturile, să i se ofere sprijinul de care are nevoie și să fie prețuit copilul nenăscut.
Credem cu tărie că o societate civilizată are la bază respectarea, prețuirea și ocrotirea celor mai vulnerabili dintre noi și fiecare copil nenăscut are dreptul la viață încă din momentul concepției”, au transmis organizatorii.